29 de febrer de 2016
29.02.2016
Diari de Girona

L'escola la Salle de Cassà celebra els seus 135 anys homenatjant Irene Rigau

29.02.2016 | 00:00
L'exconsellera Irene Rigau, rebent la insígnia de la Salle de Cassà.

Amb motiu de la celebració dels 135 anys d'història de l'escola la Salle de Cassà de la Selva, el patronat del centre va reconèixer ahir en un acte multitudinari la defensa de l'educació i l'escola catalana de l'exconsellera Irene Rigau fent-li entrega d'una insígnia i un certificat.
En l'acte també es va honrar els 150 exalumnes de més de 80 anys d'aquest centre.

La cerimònia va aplegar diverses autoritats, com el nou director dels serveis territorials d'Ensenyament a les comarques gironines, Josep Polanco; el delegat del Govern a les comarques gironines, Eudald Casadesús; diversos alcaldes dels municipis de la zona com Riudellots de la Selva, Llagostera; o el president del Consell Comarcal del Gironès. En principi, l'acte havia de comptar amb la presència de la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz, però la consellera no va poder assistir-hi per malaltia.

Durant l'acte, el Departament d'Ensenyament va confirmar que s'ha reduït l'oferta de places o línies de P3 en algunes localitats de les comarques gironines, però va assegurar que es deu al descens del nombre d'estudiants al cens poblacional. "La disminució prové de la baixada d'alumnes que tenim en el cens i en molts dels casos hem procurat una ràtio d'entrada més baixa del que és habitual", va explicar Polanco.

Aquestes declaracions van arribar el mateix dia que el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) va realitzar una manifestació a Barcelona en contra del tancament d'aules, la massificació a secundària i per la defensa de la reducció de ràtios a les classes i la qualitat de l'escola pública.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook