Els programes Beenergi i Enerinvest de la Diputació de Girona van organitzar ahir al matí, a la Casa de Cultura de Girona, la jornada "Opcions de finançament per a inversions en energia sostenible", en què una seixantena de pimes i ajuntaments van rebre informació, de tècnics i d'onze entitats financeres, sobre com obtenir finançament per a projectes d'energia sostenible.

Els tècnics i empresaris assistents a la jornada van poder establir un contacte directe amb els professionals financers d'Arboribus, Banc Sabadell, BBVA, BBVA-Rent and Tech, CaixaBank, Caixa d'Enginyers, ECrowd!, Finanzarel, Si Capital, SomEnergia i Triodos Bank.

Durant la jornada d'ahir també es va presentar el programa Enerinvest, en el qual participa la Diputació de Girona, que té com a objectiu esdevenir el punt de referència entre els principals actors clau del sector financer, de les energies renovables, dels responsables polítics i de la societat per fer possible l'execució de projectes d'energia sostenible en l'àmbit estatal.

A més, també es va parlar de sistemes que permeten desenvolupar accions relacionades amb les energies renovables, com ara el foment de la instal·lació de calderes de biomassa i de la producció d'estella local i sostenible, que facilita la prevenció d'incendis forestals i redueix les emissions de CO2. Aquesta actuació s'emmarca en el Pacte dels Alcaldes de les Comarques Gironines que lidera la corporació i al qual hi ha 205 municipis adherits, segons informen des de la Diputació.

Treball en xarxa

El diputat de Medi Ambient, Lluís Costabella, va destacar que "la Diputació vol col·laborar a facilitar la superació dels reptes financers que suposen les inversions en eficiència energètica sostenible. Per aquest motiu, es conceben jornades com aquesta, que fomenten el contacte i el treball en xarxa a partir de reunions bilaterals successives entre tècnics i empresaris amb professionals del sector".

En acabar l'acte, Costabella va lliurar els certificats d'assistència als participants de les tres edicions del Curs de PIME a MESE (microempreses de serveis energètics), que Beenergi va organitzar a Girona, Vidreres i Figueres el primer semestre del 2016.