El Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient ha arxivat l'últim projecte per buscar gas i petroli entre la Costa Brava i les illes Balears, que promovia l'empresa alemanya Services Petroliers Schlumberger. La resolució que arxiva l'avaluació d'impacte ambiental data del 8 de juliol.

Al juny, un dels moviments proteccionistes més actius contra el projecte, la balear Aliança Mar Blava, va demanar a la Direcció General de Qualidad i Avaluació Ambiental i Medi Natural que arxivés l'expedient perquè l'empresa havia superat el termini legal per presentar la documentació necessària; aquest va expirar al maig. L'informe ambiental es va reiniciar a principis d'any, després que diversos entitats ecologistes denunciessin irregularitats i defectes en l'anterior estudi d'impacte ambiental. A més, aquest l'havia promogut una altra empresa, Cairn Energy, que va abandonar el projecte per traspassar-lo a Schlumberger. Aquesta és una gran multinacional de serveis petroliers.

La seva planificació per fer prospeccions petrolieres al Golf de Lleó arribava fins a tan sols 13 quilòmetres del Cap de Creus i afectava una àrea que s'estenia fins al litoral balear.

La resolució que determina l'arxiu de l'expedient d'impacte ambiental la signa el secretari d'Estat de Medi Ambient del Ministeri, Pablo Saavedra.