29 de agost de 2016
29.08.2016

Més d'un centenar de persones tornen a tallar la N-II per reclamar millores

Els pobles de l'Alt Empordà que volen que les obres s'activin demanaran ajuda a la Generalitat i seguiran protestant

30.08.2016 | 07:16
Més d'un centenar de persones tornen a tallar la N-II per reclamar millores

Els treballs per millorar els accessos a quatre poblacions de l'Alt Empordà es van aturar i la zona ja fa més de mig any que està empantanegada. Des de la primera protesta, ningú no els ha fet cas i treballen per organitzar un nou tall de carretera, aquesta vegada a la rotonda de Borrassà, un punt d'enllaç entre la sortida de l'AP-7 de Figueres sud, la N-II i el cinturó de ronda que connecta amb la Costa Brava.

Més de 150 persones ahir van tornar a tallar la N-II, aquest cop a Pontós, per exigir al Ministeri de Foment que faci les obres pendents per millorar els accessos a quatre poblacions de la zona (Borrassà, Garrigàs, Pontós i Palau de Santa Eulàlia).

Aquesta és la segona protesta en quinze dies i els veïns es van mostrar ferms i van anunciar més mobilitzacions. L'alcalde de Garrigàs, Josep Masoliver, va explicar que demanaran la implicació de la Generalitat per tal que faci pressió al govern espanyol i desencalli unes obres que fa més de vint anys que esperen.

Els veïns lamenten que, només abans de les eleccions generals del 20 de desembre es van començar a moure terres a l'enllaç de Pontós però que, després dels comicis, tot va quedar parat una altra vegada, tot i que les obres ja estan adjudicades. També van alertar que accedir a aquests pobles és "perillós" i van qualificar la situació "d'autèntica vergonya".

Ahir van tornar a agafar les pancartes per tallar la N-II i exigir al Ministeri de Foment que acabi unes obres que fa vint anys que esperen, després que el passat 15 d'agost fessin una primera acció al trencant de Garrigàs.

Aquesta vegada la mobilització es va traslladar a l'encreuament de Pontós, un punt on al desembre van iniciar les obres que, pocs dies després, van tornar a quedar aturades. "No pot ser que facin veure que treballen i que passat el 20 de desembre aquí ja no hi quedi ningú", va lamentar Jordi García, que viu a Pontós.

Els veïns d'aquesta petita localitat no tenen un accés directe al seu poble des de la N-II. Per exemple, els que surten del poble i volen anar en direcció Figueres no poden fer-ho (el gir a l'esquerra està prohibit) i han d'anar fins al trencant de Vilajoan a fer la volta. En l'altre sentit passa igual, els vehicles que vénen de Girona no poden entrar al poble directament i han d'anar a buscar un altre trencant a un quilòmetre.

La protesta va tornar a reunir més de 150 persones que, puntualment a les set, van posar els peus a la calçada i van desplegar unes pancartes on es podia llegir "Prou morts, el proper pots ser tu". L'alcalde de Garrigàs, Josep Masoliver, va fer ús d'un megàfon per explicar als veïns que demanaran a la Generalitat que s'impliqui i els faci costat. Malgrat que la N-II és una carretera competència de l'Estat, els alcaldes confien que la Conselleria de Territori i Sostenibilitat pugui fer "pressió" a Madrid per tal que es desencallin les obres.

Com ja va passar en la protesta del 15 d'agost, no hi va haver retencions importants de trànsit perquè els Mossos d'Esquadra van desviar els vehicles. L'anècdota va ser la d'un vehicle al qual sí que van haver de deixar passar perquè a dins hi havia una dona embarassada que acabava de trencar aigües i anava camí de l'hospital.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit