El Dia Mundial del Turisme a les comarques de Girona, que se celebrarà el 26 de setembre a l'emplaçament tradicional del castell de Biart, estarà dedicat aquest any al poble francès. La Federació d'Hostaleria, que és qui organitza l'esdeveniment, vol d'aquesta manera, mostrar el suport a França davant dels atacs terroristes que ha sofert i reconèixer aquest país com el principal mercat turístic estranger de les comarques de Girona.

Si ja la invitació que s'ha fet arribar està adornada amb una bandera francesa i amb un dibuix en blanc i negre dels principals monuments parisencs -inclòs el Moulin Rouge-, en el programa es detalla que durant la jornada es descobrirà una placa «en reconeixement al poble francès per la seva fidelitat i estima al territori», en presència d'una autoritat francesa encara per determinar.

A més, aquesta vegada l'orquestra no es limitarà a tocar l'himne català com és habitual, sinó que interpretarà també La Marsellesa.

Sopar d'estrelles a Barcelona

També amb motiu de la celebració del Dia Mundial del Turisme a Catalunya, l'Agència Catalana de Turisme organitza el 27 de setembre «El Sopar de les Estrelles» a la Sala Oval del Museu Nacional d'Art de Catalunya. Serà un esdeveniment que tindrà lloc a Catalunya per primera vegada i que s'adreça a professionals del nostre sector turístic.

L'acte serà un homenatge als cuiners, protagonistes de la gastronomia catalana, i comptarà amb una àmplia representació de professionals membres de Col·lectius de Cuina, de Cuina Catalana, de restaurants amb estrelles Michelin i de la xarxa Slow Food.

Nandu Jubany, amb set xefs guardonats amb dues i tres estrelles Michelin -entre els quals els gironins Joan Roca, Paco Pérez i Fina Puigdevall, s'encarregaran de cuinar el còctel-sopar que s'oferirà als assistents.

L'esdeveniment aplegarà més de 600 professionals del sector turístic català i prescriptors internacionals convidats al workshop Buy Catalunya. I també hi seran presents els premiats amb els Guardons del Turisme de Catalunya 2016.