L'Ajuntament de Girona ha tramitat des de principi de curs 75 ajudes per a beques menjador per a famílies necessitades. Malgrat que és el Consell Comarcal qui s'encarrega de gestionar aquest tipus de beques, el consistori ha decidit reforçar els ajuts a aquelles famílies que encara no tenen la resolució definitiva del Consell o que només tenen una beca del 50%, de manera que necessiten ajuts complementaris. L'objectiu és evitar que les famílies s'hagin d'esperar fins a desembre o gener fins que el Consell els digui si tenen dret o no a beca, i garantir així que els infants que ho necessitin -previ informe de Serveis Socials- puguin accedir al menjador. De moment, 58 d'aquestes ajudes ja estan en funcionament.

Les beques menjador van ser un dels grans cavalls de batalla del PSC quan estava a l'oposició, que es queixava dels retards en la resolució del Consell Comarcal i considerava que l'Ajuntament hi podria fer més. Per això, ara que els socialistes s'han fet càrrec de la regidoria de Drets Socials, han aprovat un protocol per tal que les famílies que ho necessitin tinguin beca menjador des de les primeres setmanes de curs. De moment, dels 75 informes favorables que s'han fet des de Serveis Socials, n'hi ha 25 per a famílies que tenen una beca del 50% del Consell i el consistori els dóna una ajuda complementària. Trenta-dues més són per a famílies a qui el Consell els ha denegat l'ajuda, i que en alguns casos han fet reclamació. Disset més són famílies que no havien tramitat la beca menjador a temps i que ho estan fent ara, de manera que estan pendents de resolució. En els casos en què el Consell resolgui favorablement les beques, tornarà els diners a l'Ajuntament de forma retroactiva. En els casos que les beques siguin denegades, el consistori estudiarà cas per cas.

Els barris on l'Ajuntament ha donat més ajuts són les Pedreres, Girona Est i Santa Eugènia, ja que són les zones on hi ha més famílies en risc d'exclusió. Segons Paneque, el criteri de Serveis Socials a l'hora de fer l'informe no ha estat només econòmic, sinó que també s'han tingut altres factors.

De cara a l'any que ve, Paneque vol que les sol·licituds per a les beques es puguin formular abans i per tant es pugui avançar la feina.