L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, en el darrer ple, va aprovar una modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal. L'alcalde, Ramon Roqué (MES), va explicar que es tracta d'un canvi en l'ordenació urbana dels barris del Roser i de l'Estació, al costat del riu. La idea és posar les condicions per poder ampliar l'aparcament conegut com el de les Cinc Fonts. Situat a l'entrada del poble des de Ripoll, l'aparcament s'ha convertit en un espai important d'arribada de visitants i turistes a la localitat, segons l'alcalde.

Roqué va explicar que en el seu moment aquest espai va ser condicionat d'una manera mínima per l'aparcament de caravanes. L'èxit, però, que ha tingut entre els caravanistes ha fet que l'aparcament s'hagi quedat petit. En conseqüència, Roqué va expressar la necessitat d'ampliar-lo, perquè pugui acollir 100 vehicles. També va avançar que l'equip de govern preveu convertir-lo en lloc de sortida per a dos itineraris turístics. Serien un de monumental que des de l'aparcament travessaria el pont i el nucli urbà fins a arribar a l'abadia i un altre de caire natural que passaria per la font de la Puda i acabaria als Jardins de la Torre. A més, la modificació servirà per ordenar els horts del costat del riu. Roqué va avançar que, amb l'ajuda dels pagesos, faran un inventari dels horts que hi ha.

Sergi Albrich (ERC) i Concepció Formatger (CiU) es van abstenir perquè -segons van coincidir- no veuen clar com s'aplicaran al projecte un decalatge i un mur que estan a la modificació i que, segons ells, poden afectar la visió del pont.