El delegat del Govern central, Enric Millo ha acusat avui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont d'"insultar la democràcia" en relació a les contundents declaracions que el cap de l'executiu va fer ahir al Parlament, on va assegurar que el judici del 9-N era un símptoma "d'una democràcia malalta".

Millo ha replicat les paraules del president afirmant que "la democràcia espanyola està més sana que mai", i s'ha mostrat igualment contundent amb Puigdemont: "no hauria d'insultar la democràcia. No és digne d'un prsident de la Generalitat". El delegat del Govern ha tret pit afirmant que la democràcia espanyola és un referent a Europa "en moderació, diàleg i recuperació econòmica. Som la locomotora d'Europa".

Millo ha preguntat a Pugidemont "si està disposat d'abandonar els teatres i les soflames per seure a parlar sobre els temes que realment interessen a la població i acceptar la mà estesa del Govern per dialogar".

En aquest sentit, ha suggerit al cap de l'executiu català que si vol saber realment de què va la democràcia que vagi a Itàlia o a Alemanya. "Allà entendrà que la democràcia va de respectar la legalitat vigent i no de desobeïr-la".