Les dones catalanes, en néixer el 2014, tenen una esperança de vida de 86,1 anys, un any per sobre de l'Estat espanyol i de la resta de països de la Unió Europea. Entre els homes catalans, aquest indicador se situa als 80,5 anys, també per sobre de l'Estat i en sisena posició europea darrere d'Islàndia, Suïssa, Liechtenstein, Xipre i Itàlia.

L'Informe de Salut 2016 també recull que el 83,3% de la població catalana percep la seva salut en positiu, més els homes que les dones. Tot i això, aquesta percepció es va perdent amb l'edat i sobretot en els grups socioeconòmics més desfavorits i que tenen uns nivells d'estudis més baixos, un dels indicadors més acceptats i un bon predictor de morbiditat, segons el Departament de Salut.

Menys temps però més salut

Els homes catalans viuen menys anys que les dones, però en una major proporció de temps ho fan en bona salut. Concretament, l'esperança de vida en bona salut, és a dir, el temps que es viu amb bona qualitat de vida, l'any 2014 era de 67,9 anys per als homes i 68,8 per a les dones, per tant, en un 84,3% i el 79,9% de la vida, respectivament.

Finalment, i en relació amb les causes de mort dels catalans, s´observa que els tumors han estat la primera causa durant el 2014, seguits de les malalties cardiovasculars i de les del sistema respiratori i nerviós.