El col·lectiu d'examinadors de Trànsit ha gestionat els permisos per poder fer una manifestació davant de la seu de la Direcció General de Trànsit a Madrid. La protesta està programada per al dia 25 de juliol.

Pel cas que no aconsegueixin assolir les seves reivindicacions, el col·lectiu d'examinadors preveu convocar una vaga indefinida de cara al pròxim 4 de setembre. Ja han començat les accions legals per poder-la fer

El col·lectiu d'examinadors del carnet de conduir va començar un cicle de vagues a tot l'Estat a primers de juny. La vaga es desenvolupa en 20 jornades per tal de reclamar una pujada salarial.

De moment la vaga es fa tots els dilluns, dimarts i dimecres i té un seguiment del 80%. Hi ha 30 seus que han seguit les aturades amb el 100% dels seus efectius.

El motiu de la vaga és l'exigència del complement específic que els sindicats van acordar amb la Direcció General de Trànsit.

Els examinadors es van manifestar fa unes setmanes a Barcelona i ara han programat la protesta a Madrid.

Els examinadors, segons un comunicat d'Asextra, en vaga acusen els responsables de la Direcció General de Trànsit d'immobilitat i d'inacció. Posen d'exemple el fet que -segons ells- el màxim responsable de personal de la Direcció General de Trànsit se n'hagi anat de vacances en plena crisi. Segons ell, el col·lectiu d'examinadors manté reunions amb diputats al Congrés amb la idea que els diputats puguin forçar amb la seva intervenció un desbloqueig de la situació. De moment, aconseguir treure's el carnet de conduir aquest estiu és complicat.

Els examinadors en vaga acusen la Direcció General de Trànsit d'haver-los intentat enganyar amb la suposada creació d'una especialitat. Apunten que l'especialitat no els interessa.

També titllen d'intent de confondre la suposada creació de 500 places. Argumenten que ara la totalitat de les places ja estan cobertes pels funcionaris actuals. A Catalunya n'hi ha 112. Assenyalen que a Catalunya que, de moment, només hi ha la previsió de 70 places noves que -segons ells- es concretaran el 2019.