Els representants de les autoescoles van viatjar ahir a Madrid per manifestar-se davant del Congrés dels Diputats amb l'objectiu de reclamar una «solució immediata» que posi fi a la manca d'examinadorsAlerten que en el cas de Catalunya la situació és més greu perquè existeix un «greuge comparatiu» en nombre d'examinadors, una solució que s'arrossega des del 2013. Els examinadors han anunciat una vaga indefinida a partir del 4 de setembre vinent i això es traduiria, segons els responsables de les autoescoles, en una «sentència de mort» per al sector.

El president de la Federació d'Autoescoles de Catalunya, Raül Viladrich, subratllava que si no millora la situació i els alumnes poden començar a pujar a examen es veuran «obligats» a presentar ERO temporals de manera generalitzada. A Catalunya hi ha 17.000 persones treballant a les autoescoles. La protesta d'ahir va aglutinar unes 400 persones, ja que s'hi van sumar també professionals d'arreu de l'Estat. Segons el president de la Confederació Nacional d'Autoescoles, José Ángel Baez, és «inconcebible» que el Govern hagi decidit esperar que la vaga dels examinadors «s'esgoti per si mateixa».

A la Cambra Baixa els representants de les autoescoles van registrar el manifest que es va llegir en la concentració; van adreçar-lo a la presidenta, Ana Pastor. De la seva banda, el portaveu del col·lectiu Les autoescoles diuen prou, Jaume Valls, va demanar una «solució immediata» i va avisar que si no es reverteix la situació i es generen més places d'examinador es veuran «obligats» a presentar expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporals de manera «generalitzada» a la tardor. «El que volem no és presentar un ERO sinó treballar», va afegir. El president de l'Associació d'Autoescoles de Girona, Joan Sala, va participar en la protesta.