La parella de la mare dels nens intoxicats per cocaïna a Cassà de la Selva ha acabat detinguda com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública.Els Mossos d'Esquadra el van arrestar ahir al matí després que prestés declaració a la comissaria de Girona. L'home té 27 anys, és veí de Cassà de la Selva i de nacionalitat espanyola. Compta amb antecedents policials. Està previst que passi a disposició judicial durant les pròximes hores. Els agents l'han imputat per tràfic de drogues, però la investigació roman oberta i per tant, els agents de la Unitat Territorial d'Investigació de la comissaria de Girona no descarten que pugui ser acusat de més delictes a mesura que avanci el cas.

A més d'aquest jove, la mare dels dos nens de cinc i set anys també va quedar detinguda aquest dilluns pels fets, com va avançar ahir Diari de Girona. En aquest cas, acusada de ser la presumpta autora d'un delicte relacionat amb els drets i deures familiars. Ja que les criatures van intoxicar-se després de tenir la droga al seu abast.

La dona té 29 anys, no compta amb antecedents policials i té nacionalitat espanyola. La detenció de la mare va quedar sense efecte i declararà davant del jutge d'instrucció que porta el cas quan aquest ho requereixi.

Tot i que les criatures no són ni escolaritzades ni empadronades a Cassà, l'últim domicili conegut de la parella és en aquest municipi, on van ocórrer els fets. Ambdós tenen problemes amb les substàncies estupefaents.

Les criatures, per la seva banda, van ser donades d'alta ahir al matí, després de restar ingressats al Trueta des de diumenge, el dia dels fets. Estaven al centre sanitari des de llavors, quan el SEM els hi va portar arran d'una intoxicació per substàncies estupefaents. A l'hospital els van fer les anàlisis i els dos nens, de cinc i set anys, van donar positiu en cocaïna.

En mans de l'àvia

La detenció d'ambdós i la intoxicació per cocaïna dels nens, ha fet que la DGAIA (Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència) hagi obert un expedient informatiu per estudiar el cas de la família i per ara, els dos menors han quedat en mans de l'àvia.

El cas es va descobrir diumenge al matí, quan les criatures i la mare eren en un bar de Cassà de la Selva. La propietària del local va notar una actitud estranya en els menors, estaven molt esverats, i es va decidir a explicar-ho al telèfon d'emergències 112.

Això va fer activar els efectius d'emergències i els dos nens van ser derivats en ambulància del SEM cap a l'hospital Josep Trueta de Girona.

En paral·lel, els Mossos d'Esquadra van iniciar la investigació. Un cop a l'hospital, els nens van passar les corresponents anàlisis d'orina. Van detectar la presència de drogues en l'organisme dels dos menors, ja que va donar positiu en cocaïna.

En aquest centre sanitari hi van romadre les 36 hores corresponents per tal que els menors poguessin expulsar del seu organisme la substància estupefaent. Ahir el matí ja van poder ser donats d'alta.