30 de agost de 2017
30.08.2017

Olot fa un homenatge al pintor Jordi Curós Ventura per les Festes

Conegut per ser un pintor impressionista molt prolífic, va tenir tractes directes amb Salvador Dalí

30.08.2017 | 00:20
Curós va pintar ambients de la Costa Brava, on va viure temporades.

En una ciutat amb segles de tradició pictòrica les exposicions de quadres són un element fort de la Festa Major. El dijous, dia 7 de setembre, inauguraran l'exposició dedicada a Jordi Curós Ventura (Olot,4 de març de 1930-Barcelona, 14 de juny de 2017).

Es tracta d'un dels pintors més prolífics de Catalunya dels darrers temps. Està considerat un exemple de l'impressionisme. Josep Abelló (Àmbit Sant Lluc) diu que pintava amb colors forts i amb traços forts a l'estil dels grans mestres de l'impressionisme del XIX.

Ell va tenir el seuy moment àlgid en els anys cinquanta i seixanta. Entre la foscor d'uns temps encara amb la guerra i la postguerra properes, els seus colors eren una font de vida i esperança. Almenys així ho veien els col·leccionistes d'art i els clients que compraven les seves pintures a les sales El Jardin, Syra, Sala Vayreda i Dau al Set de Barcelona. Més tard entre el 1965 i el 1995 va exposar a la sala Parés.

Per aquells temps va viure a Cadaqués, on va fer amistat amb Salvador Dalí. Ha transcendit l'anecdota que Curós regalava grills a Dalí, quan el visitava. Els hi duia dins de gàvies comprades a Olot i el pintor empordanès quedava molt complagut, perquè considerava els grills com un element clau de la seu concepte de nit empordanesa. En tot cas, Curós va ser un dels pintors més coneguts i valorats d'Olot, on es va formar a l'Escola de Belles Arts.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook