L'Ajuntament de Santa Pau, en el seu darrer ple, va fer l'aprovació inicial de la rehabilitació de l'edifici de l'antic hospital de Sant Roc.

Es tracta d'un gran edifici de planta baixa i dues plantes situat a l'entrada del nucli antic. Els baixos havien estat dispensari i els pisos havien estat habitats. Això no obstant, ara, està buit.

L'aprovació va tirar endavant amb els vots de Junts per Santa Pau-ERC i l'abstenció del PDeCAT. Segons va explicar, l'alcalde, Josep Companys, el motiu de l'aprovació és que l'Ajuntament ha presentat el projecte de rehabilitació a les subvencions de l'1,5% cultural del Ministeri de Foment.

La cap de l'oposició, Esther Badosa (PDeCAT), va argumentar l'abtenció, perquè el projecte preveu posar una caixa d'ascensor a l'escala central. Badosa va assenyalar que la posició de l'ascensor retalla molt d'espai a les plantes. També va considerar que si no es tractava d'un projecte executiu no tenia sentit que el ple aprovés el projecte, que va qualificar de memòria valorada.

Per la seva part, l'alcalde, Pep Companys, va indicar que havien hagut de presentar-se a la convocatòria d'ajuts en lluita contra el rellotge i va indicar que tot i la competència tenen esperances.