El temporal de neu i pluges de llevant segueix provocant encara algunes complicacions a la província de Girona.

La que ha estat la nevada més intensa d'aquest hivern,

encara obliga a tallar dues carreteres i en nou vies és obligatori l'ús de cadenes.

Les dues vies que estan tallades són la GIV-4016 entre Planoles i Toses i la GIV-5201 entre Viladrau i Sant Marçal de Montseny. Ambdues ja ho estaven ahir per la gran presència de neu.

També hi ha restricció de pas de camions a la N-260 entre Ribes de Freser i Fontanals de Cerdanya.

Quant a les carretes on és obligatori l'ús de les cadenes, són les següents:

  • La C-153 entre la Vall de Bianya i Sant Pau de Segúries
  • La C-38 entre Camprodon i Molló
  • La GIV-5217 entre Ribes de Freser i Queralbs
  • La GIV-5264 de Setcases a Camprodon
  • La GIV-5411 del Coll de Revell a Sant Hilari Sacalm
  • L'N-260 entre Ribes de Freser i Fonatals de Cerdanya
  • L'N-260a de Riudaura a Ripoll

Les comarques més afectades són de nou la Cerdanya, el Ripollès i la Garrotxa.

A I és que des d'ahir no hi havia servei de Rodalies a l'R3 entre les estacions de Ripoll i Puigcerdà.

La situació s'ha pogut normalitzant a mesura que han passat les llevaneus a la zona i han tret la neu de les vies.

Pels volts de dos quarts de dotze del migdia, s'ha reestablert el servei però només entre Ripoll i Ribes de Freser. Mentre que encara continuava el tall des de Ribes a Puigcerdà, tal com n'ha informat Protecció Civil.

El servei s'ha normalitzat en tota la línia pels volts de dos quarts d'una del migdia. I els combois ja circulen fins a la Tor de Querol, segons fonts de Renfe.

En total, el servei ha estat interromput des de les sis del matí d'ahir fins a dos quarts d'una del migdia d'avui.

A tot això cal destacar que durant la nit ha continuat nevant i segons el Meteocat això ha fet que en punts del Pirineu hi hagi neu nova. Uns gruixos menors. A Puigcerdà, s'han acumulat 3 centímetres de neu nova a la ciutat, 7 a Das i 9 a Gombrèn.

La neu ha estat molt benvinguda en cotes altes del Pirineu. I a Núria per exemple, com mostra aquesta imatges comparativa, en només cinc dies ha ben canviat el paisatge.

La neu també ha provocat altra vegada afectacions a les escoles del Pirineu. Al Ripollès s'han suspès nou rutes de transport escolar. I això ha deixat 135 estudiants sense servei.

Els llocs on no ha nevat, les precipitacions han estat en forma de pluja i destaca per exemple que a Anglès ahir es van gairebé superar els 60 litres.

Pel que fa a actuacions dels Bombers, aquesta nit i matinada han hagut de fer quatre sortides per efectes del temporal de llevant. Bàsicament per caiguada d'arbres o roques a les carreteres. A Toses han hagut de treure un arbre i terra que havia caigut a l'N-260; a Molló han retirat una branca que impedia el pas de vehicles a la C-38 a l'altura del quilòmetre 15,8. Mentre que a Llanars i Sant Julià de Llor i Bonmatí han hagut de retirar pals de telefonia i de llum que havien caigut en vies.

Quant a la previsió meteorològica, el Servei Meteorològic de Catalunya apunta que les precipitacions s'aniran concentrant al sud de Catalunya.

Però per sobre dels 1.000 metres al Pirineu i Pre Pirineu pot haver-hi nevades a les comarques de Girona, això sí, en cota superior als 1.000 metres. A l'Empordà s'espera que en zones altes hi hagi nevades.