23 de febrer de 2018
23.02.2018

L'Oncolliga engegarÓ a Girona un servei d'estŔtica oncol˛gica integral

Es finanšarÓ amb la recaptaciˇ de la tercera ediciˇ de la prova ciclista Oncobike, que se celebrarÓ el 20 d'octubre a la Vall de LlÚmena

23.02.2018 | 10:36
Membres de l┤Oncolliga i l┤Oncobike, en un pis reformat.

La Fundació Oncolliga Girona posarà en marxa un nou servei d'estètica oncològica integral amb la recaptació de la tercera edició de l'Oncobike, la prova de 200 quilòmetres en BTT per equips, que se celebrarà el 20 d'octubre a la Vall de Llémena. L'objectiu del nou servei és prevenir i minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics tenen sobre la pell i les mucoses dels malalts de càncer, especialment de les dones.

L'objectiu del nou programa és ajudar a pal·liar les incomoditats i alteracions que es deriven de l'agressivitat del tractament –toxicitat a la pell, coïssor, mucoses seques– oferint a les afectades sessions individualitzades. El servei anirà a càrrec de Núria Izquierdo, especialista en estètica oncològica amb qui l'Oncolliga ja ha organitzat diversos tallers.

El programa es posarà en marxa el pròxim mes de març a la seu de l'entitat a Girona, com a prova pilot, però l'objectiu és que si l'avaluació del servei és positiva es pugui externalitzar a través de la col·laboració amb els diferents hospitals comarcals.

El pressupost per a la prova pilot és de 9.800 euros, que es finançaran amb la tercera Oncobike, una cita esportiva i solidària que en les dues edicions anteriors va recollir fons per reformar les dues llars-residència que l'entitat posa a disposició dels familiars de malalts de càncer hospitalitzats.

Les inscripcions per a la prova s'obren avui a www.oncobike.cat i l'organització espera superar els 51 equips de l'any passat, que van recaptar 33.264 euros. El Club Ciclista de Sant Gregori i l'associació Cingles del Llémena col·laboraran en l'organització de la cita, que constarà de dos itineraris, un de 200 km i un de 150 km. Els equips hauran de reunir sis ciclistes, dos dels quals sempre hauran d'estar en ruta, i hauran de fer un donatiu mínim de 500 euros a l'Oncolliga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook