El Pla de l´Estany tornarà a participar en la tercera edició de la campanya «Benvinguts a pagès» que se celebrarà el cap de setmana del 9 i 10 de juny arreu del país per donar a conèixer l´origen dels productes de proximitat, el territori i les elaboracions de les explotacions agrícoles i ramaderes que hi participen. Com en les dues primeres edicions, aquest any no caldrà reservar plaça per a la visita a les explotacions i s´oferirà un tast de productes en acabar.

Unes 30.000 persones es van desplaçar pel territori català en les dues edicions anteriors per viure una experiència lúdica que es complementa amb la participació d´allotjaments, restaurants i una àmplia oferta d´activitats paral·leles com poden ser tallers de cuina, fires gastronòmiques, rutes, visites guiades, concursos, debats o festivals de gastronomia i música, entre d´altres. A més de ser un aparador per als productes del territori i de temporada perquè els visitants tenen l´oportunitat d´adquirir-los directament als productors i pagesos, també poden tastar-los als restaurants que aquell cap de setmana ofereixen el menú «Benvinguts a pagès», elaborat amb productes de proximitat de cada comarca.

Les explotacions agrícoles, allotjaments, restaurants i l´oferta d´activitats paral·leles ja es poden inscriure en aquesta tercera edició. Ho podran fer fins al 21 de març a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, on trobaran un formulari per a cada un dels col·lectius (Soc productor, Soc restaurador, Soc allotjament i Soc activitat complementària) a través del qual podran introduir tota la informació i dades de contacte perquè la seva proposta pugui ser incorporada a l´oferta de Benvinguts a Pagès, que té presència a les 42 comarques.

L´any passat, a banda de les 250 explotacions participants, més de 200 allotjaments i 200 restaurants també es van afegir a Benvinguts a Pagès amb descomptes i menús especials.