19 de març de 2018
19.03.2018

El PSC demana la creació d'una junta de seguretat a la Garrotxa

?Els Mossos d'Esquadra han fet xerrades per prevenir els robatoris a Santa Pau i les Preses

19.03.2018 | 07:07

Josep Guix, portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya, va demanar la creació d'una Junta de Seguretat Comarcal similar a la que afronta emergències com les nevades per afrontar els petits robatoris. Segons Guix, «aquesta junta de seguretat comarcal que va actuar en el tema de les nevades, doncs també podria continuar amb el tema de seguretat ciutadana».


Petits robatoris

Va raonar que la junta de seguretat ciutadana estaria justificada pels petits robatoris que en els darrers temps han tingut lloc a pobles de la Garrotxa i barris d'Olot.

Es tracta de robatoris efectuats en absència dels habitants de les cases. Els lladres aprofiten quan la gent surt a passejar el dissabte a la tarda o va al mercat dels dilluns d'Olot per recórrer urbanitzacions allunyades del centres urbans i poc habitades. En el seu camí observen si les portes i les finestres estan tancades, truquen el timbre i, si ningú contesta, entren. De robatoris d'aquesta mena n'hi ha hagut a tots els pobles i en la major part dels barris d'Olot. Per tal de prevenir-los, els Mossos d'Esquadra han fet xerrades a Santa Pau, el 14 de març, i a les Preses, el 16 de març. Els Mossos recomanen deixar-ho tot tancat i no revelar quan es marxa de la casa.


Confiança en les càmeres

El president del Consell Comarcal de la Garrotxa, Joan Espona (PDeCAT), va indicar que confia en la posada en servei del sistema d'identificació de matrícules a través de càmeres de seguretat per poder reduir els robatoris.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook