20 de març de 2018
20.03.2018

ERC reclama a De la Serna que millori la interconnexió i la mobilitat ferroviària a Portbou

El ministre de Foment es compromet a "millorar la coordinació amb l'operadora francesa"

20.03.2018 | 18:31
El senador gironí d´ERC, Jordi Martí

El senador d'ERC per Girona, Jordi Martí, ha portat al Senat la problemàtica per les interconnexions ferroviàries transfrontereres, concretament, entre Portbou i Cervera. Martí ha interpel·lat directament al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, durant el ple d'aquesta tarda i li ha preguntat si el govern espanyol té previst adoptar algun tipus de mesura per tal de millorar la interconnexió ferroviària i la mobilitat entre els usuaris de Portbou i Cervera a les línies R11 i RG1. 

Segons ha informat ERC, Martí ha recordat que la millora de l'estació portbouenca i de la connexió amb França "és una demanda, històrica i urgent, dels usuaris de la línia. Cal posar al dia les instal·lacions i millorar la coordinació entre Renfe i la SNCF per tal d'evitar que els combois internacionals, quan arriben a Portbou, tornin buits cap al seu origen". A més, ha afegit que "les mancances que pateix la línia, molt especialment a l'estació de Portbou, eviten que el tren pugui ser un veritable vertebrador social i, en molts casos, es fa impossible conciliar la vida laboral i familiar". Així, el senador ha considerat que "calen inversions per tal que el tren convencional que travessa els Pirineus sigui un tren modern que sigui capaç de complir amb els reptes de mobilitat que es plantegen al segle XXI". 

El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha qualificat de "raonables" les peticions de Martí i ha reconegut que "hi ha marge de millora i continuarem treballant amb l'operador francès per tal de millorar la coordinació entre els dos països".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit