El Servei Català de Trànsit i els Mossos d'Esquadra aplicaran un dispositiu a la travessa de la C-152 per les Preses els dies 24, 25,30 i 31 de març i l'1 i 2 d'abril. L'horari del sistema serà de les 10 del matí fins a les 2 del migdia. És la part del dia que en anys anteriors van tenir lloc cues de vehicles provinents entraven o sortien per la C-37 (túnels de Bracons).

El dispositiu consistirà a posar una línia de cons a la C-152 per tal d'evitar que els conductors girin a l'esquerra. Senyalitzaran amb cons el tram que va de la Bòbila (prop de la sortida dels túnels) fins al pont del Torrent (prop de la farmàcia), els cons marcaran com s'ha de girar a l'esquerra. Així podran accedir a les rutes que porten fins a Sant Privat d'en Bas i d'altres pobles de la carretera de la Parcel·lària.

El dispositiu serà flexible. És a dir, si els Mossos d'Esquadra veuen que no és necessari perquè no hi ha trànsit no l'aplicaran.

El trànsit per la travessa de les Preses sol ser dens, però en determinades dates de vacances i de ponts i en hores de final de mercats i de desplaçaments d'inici i de final de festes, hi sol haver retencions motivades pels semàfors i pels conductors que han de girar a l'esquerra per entrar al poble o a la carretera de la Parcel·lària.