03 de maig de 2018
03.05.2018

Suport de la Fundació Bofill a projectes socioeducatius de Càritas i d'Atenea a Salt

Trenta programes comunitaris de Catalunya es repensaran per oferir millors oportunitats educatives

03.05.2018 | 18:49

El Servei d´Atenció Educativa de Càritas Diocesana de Girona, que dona suport a menors d´entorns desfavorits i amb problemes socioeducatius, i un projecte lúdic, cultural i educatiu («Juguem?») de la Fundació Atenea a Salt, són els dos únics programes gironins seleccionats per la Fundació Jaume Bofill dintre de la iniciativa «Comunitats que Eduquen».

La crida, emmarcada en el projecte Educació 360 –a temps complet, que a l'abril es va presentar a Girona–, ha rebut 111 candidatures, de les quals la Fundació n´ha escollit 30. Tots els candidats i seleccionats plantegen repensar els seus projectes educatius per millorar les oportunitats d'infants i joves. La majoria dels projectes presentats són iniciatives de treball col·laboratiu entre més de dues entitats, dirigides a generar oportunitats educatives a població en risc de vulnerabilitat majoritàriament de les comarques de Barcelona i de Girona. Els 30 projectes comunitaris seleccionats iniciaran, a partir del 15 de maig, un procés de capacitació i mentoria per a incrementar el seu potencial educatiu en relació a un dels següents reptes:

  • Incrementar l´accés i la participació a tots els infants i joves a iniciatives d´alt valor educatiu, garantint la igualtat d´oportunitats. 
  • Connectar el temps lectiu i el no lectiu, el formal i el no formal impulsant la col·laboració entre els diferents actors, especialment amb els centres educatius. 
  • Desenvolupar el potencial educatiu de la comunitat, incrementant el treball col·laboratiu per a generar respostes eficaces a les necessitats educatives dels infants i els joves. 
  • Connectar els interessos i motivacions dels infants i joves amb els recursos educatius del territori per a personalitzar les seves experiències educatives
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook