05 de maig de 2018
05.05.2018

Experts internacionals analitzen les altes capacitats

Més de 260 famílies i professionals de l'educació assisteixen al segon Congrés de Fanjac i la UdG

05.05.2018 | 12:26
Part dels assistents a la primera jornada del congrés, que se celebra a La Mercè.

Girona acull, des de divendres i fins aquest dissabte, un Congrés internacional d'altes capacitats en el qual participen experts de prestigi com el director del centre nord-americà Teaching Thinking, Robert Swartz, i el professor de la Universitat de Quebec Françoys Gagné. Aquesta és la segona edició d'una cimera organitzada per la Fundació d'Ajuda a nens i joves amb altes capacitats (Fanjac) i la Universitat de Girona, amb l'objectiu de difondre la realitat d'aquest col·lectiu, sobretot, entre professionals de l'educació i famílies amb fills en edat escolar.

Més de 260 persones s'han inscrit al congrés, que se celebra al Centre Cultural La Mercè, de Girona, tres anys després de la primera edició. L'actual vol ser la consolidació de la feina realitzada durant aquest temps, tal com van ressaltar els seus promotors.

L'activitat va començar divendres al matí amb la presentació del projecte extracurricular que coorganitzen la UdG i la Fanjac, que van explicar Felipa Ojeda i Jèssica Sureda. La resta del programa de divendres es va nodrir de ponències d'investigadors i d'experts en altes capacitats, tot acabant amb la intervenció de la professora de Nova York Jennifer Drake, que va parlar del talent artístic en infants d'altes capacitats.

L'activitat de dissabte, que s'allarga fins al vespre, a més de xerrades també inclou una taula rodona o l'exposició de pràctiques educatives innovadores i inclusives o sobre el funcionament d'aules col·laboratives, en les quals es promou la creativitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook