Els allotjaments extrahotelers de les comarques de Girona -càmpings, apartaments i turisme rural- van assolir en el bimestre març-abril 634.558 pernoctacions, una xifra pràcticament idèntica a la del mateix període de 2017. Març i abril es computen en conjunt perquè la Setmana Santa s'ha celebrat aquest any entre aquests dos mesos, mentre que el 2017 va caure íntegrament en abril. Si només comptabilitzéssim l'abril, el descens seria del 28,8%, degut a l'efecte Setmana Santa.

Així, aquest any han obtingut 380.996 pernoctacions a l'abril, i 253.562 al març, molt repartides, com s'observa. En canvi, l'any passat el gruix -534.589- de les pernoctacions es va obtenir el mes d'abril. Més de la meitat de totes aquestes pernoctacions, és igual si parlem de 2017 o de 2018, han anat a parar als càmpings. L'Institut Nacional d'Estadística va donar a conèixer ahir les dades corresponents al mes d'abril.

Millor que el global espanyol

Les xifres obtingudes pels establiments no hotelers gironins són millors que les del global de l'estat, on les pernoctacions en el bimestre esmentat han caigut un 4,2% de mitjana.

En canvi, durant l'abril i també al global d'Espanya, les pernoctacions en allotjaments turístics extrahotelers van caure un 18,5% (poc més de 7,9 milions) per l'efecte de la Setmana Santa.

Durant el primer quadrimestre, les pernoctacions van descendir un 3,3% respecte al mateix període de l'any 2017. I en el període març-abril van baixar un 4,2% respecte al mateix període del 2017, amb una caiguda de les pernoctacions dels nacionals del 3,6%, i del 4,5% en el cas dels estrangers.

En aquest sentit, Canàries va ser el mes d'abril el destí preferit dels turistes, amb una mica més de 7,5 milions de pernoctacions, seguida de Catalunya i Andalusia, totes dues amb uns 5,6 milions, segons. En els tres casos, no obstant això, aquestes xifres suposen caigudes importants respecte al mateix mes de l'any anterior, a causa de la Setmana Santa.Així, a les Canàries la baixada de pernoctacions es xifra l'11,2%, a Catalunya arriba fins al 16% i a Andalusia la caiguda és del 8,7%.

Les pernoctacions en el conjunt d'allotjaments turístics col-lectius espanyols (hotels, apartaments, càmpings, allotjaments de turisme rural i albergs) van baixar de mitjana el 10,9% a l'abril, amb una baixada més acusada en el cas dels turistes nacionals (-18,6%) que en el dels estrangers (-5,6%). Canàries va ser el destí preferit en apartaments, amb 2,2 milions de pernoctacions, mentre que Madrid va assolir el grau més gran d'ocupació, amb el 74,3% dels apartaments oferts.