Una dona de 63 anys va resultar ferida aquest dissabte durant una excursió al coll de la Marrana, a Setcases. La víctima formava part d'un grup d'excursionistes, que van donar l'avís a través del telèfon d'emergències 112. Fins al lloc s'hi va desplaçar un helicòpter dels Bombers, ja que es trobava en un punt inaccessible amb vehicle.

L'avís el van rebre a tres quarts de tres de la tarda. La dona, que feia la ruta amb el seu marit, va caure en una zona que no era accessible ni amb ambulància ni en vehicle tot terreny. Segons els Bombers, la víctima, veïna de Tortosa, es va trencar el turmell. En arribar-hi l'equip d'emergències, van immobilitzar-li el peu i la van traslladar fins al poble de Setcases. Allà l'esperava una ambulància per traslladar-la a l'hospital de Campdevànol.

El coll de la Marrana, on es va accidentar la dona, està situat a 2.530 metres d'altitud i separa les valls del Ter i del Freser en el moment del naixement dels dos rius. És una ruta molt freqüentada, però que requereix unes bones condicions físiques. A més, és un punt clau de la travessa entre el circ d'Ulldeter i la vall alta del Freser cap a Núria. També separa el pic del Bastiments. Des del refugi d'Ulldeter es pot pujar fins al coll caminant en 45 minuts.

La primavera del 2017 els Bombers també hi van rescatar un excursionista ferit, un home de 68 anys. I en fa dos, els serveis d'emergències van evacuar un esquiador accidentat fora pistes.