El Servei Meteorològic de Catalunya ja anunciava una jornada de ruixats i tempestes arreu de la província de Girona, que podien ser localment fortes i fins i tot amb pedregades.

Al nord del Gironès han arribat poc abans de les 16h.

El Servei Meteorològic ha informat que a les 14:22 h s'ha publicat un Avís per Intensitat de pluja.

A Roses i a Cadaqués s'hi ha acumulat molta aigua.

la Policia Local de Cadaqués ha informat que com a mesura preventiva s'ha tallat la riera de Cadaqués, cap a quarts de cinc de la tarda.

A Salt i al Port de la Selva, poc després de les 16 h:

Els Bombers han realitzat 28 sortides per incidències relacionades amb la pluja a les comarques de Girona fins les 17 h, la meitat a Roses.

Onegen banderes vermelles a 9 platges de la Costa Brava.

També hi ha hagut problemes de subministrament elèctric a l'estació de Riudellots de la Selva, on els trens circulaven per via única des de les 17.10 hores, incidència que ha comportat retards d'uns 45 minuts a l'R11 i l'RG1.

Protecció Civil ha activat aquest matí l'alerta del Pla Inuncat i segons informava, les precipitacions més destacades poden arribar a acumular més de 40 litres en mitja hora.

La Policia Municipal de Girona ha informat aquest matí que s'ha activat el protocol de pluja intensa a la ciutat de Girona, amb aixecament d'embornals.

Aquest matí a Sant Hilari Sacalm, la tempesta ha estat especialment intensa.

Aquestes precipitacions arriben després de deixar enrere l'onada de calor, que aquest dimecres ja va deixar les primeres precipitacions però sobretot van ser destacades a l'Empordà per l'alt aparell elèctric.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya ,la temperatura ha baixat avui arreu, a les comarques gironines voltaven els 20 ºC a quarts de vuit de la tarda. I demà s'espera una millora clara del temps.