Prop de 1.500 persones treballen com a voluntàries en projectes de la Creu Roja adreçats a gent gran, en diferents punts de les comarques de Girona. Així ho va informar l'entitat amb motiu de la proximitat del Dia Internacional de les Persones d'Edat, que es commemorarà dilluns, tot indicat que la majoria d'aquest voluntariat, 998 persones, són dones i la resta, 490, són homes.

La Creu Roja va defensar la contribució de les persones grans a la vida social, econòmica, cultural i política, així com va incidir en què l'envelliment de la població suposa un reptes de la societat. Per aques motiu, un dels objectius de l'entitat és promoure un envelliment actiu i fomentar un canvi en la percepció social que es té d'aquest col·lectiu d'edat.

Reforçar les funcions cognitives

En aquest sentit, l'organització realitza activitats de caràcter preventiu a les seves assemblees territorials, per tal d'identificar alguns factors de risc. A Girona, Palamós, Santa Coloma de Farners i Puigcerdà desenvolupa un projecte d'Atenció a les persones amb funcions cognitives deteriorades, que pretén reforçar-les perquè la persona afectada pugui realitzar les activitats de la seva vida quotidiana de manera satisfactòria.