Els Mossos d'Esquadra han detingut la propietària d'una agència de viatges de Puigcerdà que va estafar més de 20.000 euros a clients. La dona, que té 52 anys i és veïna del poble, feia servir les dades bancàries de les víctimes per pagar factures de llum, aigua i telèfon tant de casa seva com de l'oficina. Si algun dels clients s'adonava de l'engany i la denunciava, la detinguda es posava en contacte amb ells i els hi feia creure que s'havia equivocat. Després, intentava pactar amb les víctimes el retorn dels diners per evitar que la denúncia tirés endavant. Al final, però, aquesta estratègia li ha sortit malament, perquè els Mossos l'han acabada descobrint. La policia, a més, ja l'havia investigada anteriorment per estafes similars.

La denúncia que ha permès destapar l'estafa es va presentar a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Premià de Mar (Maresme). Allà, els agents de la unitat d'investigació van començar a estirar el fil i van descobrir que la sospitosa havia comès nombrosos enganys. En total, la policia calcula que entre els mesos de març i setembre, va arribar a estafar més de 20.000 euros.

La dona, que té 52 anys i viu a Puigcerdà, és propietària d'una agència de viatges al municipi. Gràcies a això, aconseguia les dades de targetes bancàries dels seus clients (que els hi facilitaven per fer reserves i contractar viatges).

La dona, però, no només les utilitzava per pagar aquestes vacances. També feia servir les dades de les targetes per carregar-hi factures que anaven a nom seu. En concret, les de llum, aigua i telèfon (tant de casa seva com de l'agència de viatges).

Si alguna de les víctimes veia els càrrecs al seu compte corrent i ho denunciava, la detinguda s'hi posava en contacte i ho intentava frenar. Els explicava que s'havia equivocat, els hi demanava disculpes per l'error i intentava pactar el retorn de les quantitats estafades. Tot plegat, amb l'objectiu que retiressin la denúncia.

Al final, però, la jugada li ha sortit malament perquè els Mossos han acabat descobrint-la. A més, aquest no era el primer cop que l'investigaven per fets similars. Els agents van detenir la propietària de l'agència de viatges el 27 de setembre passat. Aquell mateix dia, va passar a disposició judicial a Puigcerdà i va quedar en llibertat provisional.