El 6 d'octubre del 2016, el Consell Comarcal de la Garrotxa, l'Ajuntament de Sant Jaume de Llierca i l'Agència Catalana de Residus van acordar tirar endavant la planta de triatge de Sant Jaume de Llierca tirar endavant la planta de triatge de Sant Jaume de Lliercaal polígon industrial de Politger. Dos anys després, els terrenys del Sector d'Actuació Urbanística (SAU-3) del polígon no han estat trepitjats per cap màquina. D'aquesta situació en va parlar el

portaveu del PSC a l'Ajuntament d'Olot, Josep Guix, demanant a l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (PDeCAT), que «faci les gestions possibles per tirar endavant aquest projecte de forma definitiva».

Abans, Guix havia expressat la seva preocupació per la manca de notícies referents a la planta i perquè el retard, segons el seu criteri, perjudica Olot i la Garrotxa. Va dir: «Em sembla que hi ha qüestions entre l'Incasol i el Consell Comarcal de la Garrotxa».

Guix va explicar que quan demana per la congelació del procés de la planta al president del Consell Comarcal, Joan Espona (PDeCAT), aquest li contesta que el tema ara el porta el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Espona va exposar ahir a Diari de Girona que és veritat que la instal·lació de la planta ha passat directament al conseller. Això no obstant, va negar que la creació de l'equipament estigui encallada.

Josep Maria Corominas va testimoniar a Guix: «Jo he vist com el president del Consell Comarcal reclamava al conseller Damià Calvet que es prenguessin decisions». Corominas va reconèixer que la planta és una necessitat per a la comarca. Va apuntar que la Garrotxa tindrà la planta i va recordar que el tema de la planta s'havia complicat molt politicament. Va dir : «Jo també reclamo la planta de triatge».

L'alcalde de Sant Jaume de Llierca, Jordi Cargol (PDeCAT), va aclarir: «La planta està encallada perquè falta un acord entre la Generalitat , l'Ajuntament, el Consell Comarcal i l'empresa TAVIL».

Va explicar que el fet que l'Ajuntament i el Consell Comarcal donin suport a les necessitats d'ampliació de l'empresa fa que l'espai que ha d'ocupar la planta s'hagi reduït i costi d'encaixar en el que resta de polígon.

Va precisar que TAVIL té demanats terrenys per a l'ampliació de la seva planta i el Consell Comarcal i l'Ajuntament li donen suport.

Es tracta d'una situació que va sortir a la llum pública el juny del 2017. Llavors va sortir que a més de l'expansió de l'empresa, la planta ha de respectar una separació amb el riu Fluvià i encara ha de quedar espai per encabir uns bons accessos.