L'escola d'educació infantil i primària Puig de les Cadiretes, de Llagostera, s'ha convertit en la primera de Catalunya en disposar d'una aula Microsoft, l'empresa que la patrocina. Aquest equipament està dotat amb 30 ordinadors portàtils transformables en tauletes digitals (portablets), llicències de software i un panell interactiu de 65 polzades, un material que s'ha complementat amb formació específica per als docents.

Aquesta nova aula digital es va inaugurar dimecres, en un acte al qual van assistir la directora general d'Educació Infantil i Primària, Mar Camacho, l'alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria, representants de les àrees TAC (Tecnologies per a l'Aprenentatge i el Coneixement) i TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, representants de Microsoft Educación i l'equip educatiu de l'escola.

La directora del centre, Nuri Solà, va destacar que «l'aula digital és el resultat altament satisfactori de la col·laboració de les institucions i l'empresa privada en la transformació digital de l'escola Puig de les Cadiretes».

Des de Llagostera van assenyalar que la nova aula digital, que permet utilitzar les aplicacions Microsoft en la pràctica educativa de l'educació Primària, ha estat possible gràcies al patrocini de Microsoft Educación en col·laboració amb l'Àrea TAC del Departament d'Ensenyament de la Generalitat.

Pel que fa al seu objectiu principal, és el d'impulsar la utilització de les noves tecnologies perquè l'alumnat creï els seus propis continguts educatius. Des del centre van asenyalar que aquestes eines han suposat un impuls del treball col·laboratiu de l'alumnat i de la seva participació en la creació de continguts educatius propis. Així com també facilita estratègies de treball en xarxa tant dels escolars com dels docents.

Premi al Mobile World Congress

Finalment, des de l'escola Puig de les Cadiretes van indicar que aquesta dotació consolida el pla de treball que realitzar el centre en l'àmbit digital. En l'edició del Mobile World Congress gràcies, un reconeixement que va aconseguir gràcies al seu pla de robòtica, programació i aprenentatge mòbil emmarcat en el Changing Education Together dels Mobile Learning Awards.