Girona, Sant Julià de Ramis i Calella acolliran diversos actes pel Dia Mundial de l'Ictus. Malgrat que l'efemèride és el 29 d'octubre, entitats i hospitals avancen uns dies les seves iniciatives per conscienciar sobre la patologia.

Aquest diumenge la Corporació de Salut del Maresme i la Selva i diverses entitats del Maresme organitzen la segona caminada popular Calella camina per l'ictus, que recollirà fons perquè l'Associació d'Amics i Voluntaris de l'Hospital comprim material informàtic per a la rehabilitació dels afectats d'ictus.

A Girona, divendres 26, com cada any, els professionals de Neurologia de l'hospital Trueta faran ecografies de Doppler per comprovar l'estat de les artèries i donaran informació al vestíbul del centre, mentre que la Fundació Ictus i l'Associació Ictus Girona instal·laran una carpa a la plaça Catalunya per informar els viananats.

També el 26 el centre cívic de Sant Julià de Ramis acollirà la taula rodona La vida després de l'ictus. El retorn a la comunitat, organitzada conjuntament per l'Associació Ictus Girona i Mutuam. Hi haurà també una actuació de la coral Taliqual, integrada per persones amb afàsia, i del grup musical Koa.