L'Ajuntament de Sant Julià de Ramis denuncia obertament la reiteració d'abocaments il·legals de materials diversos, com ara calç i pneumàtics, a la zona de can Gori, al darrere de l'antic bingo de la carretera N-II. El mes d'agost es va observar un abocament de calç a la zona i la setmana passada es va comptabilitzar un nou amuntegament al mateix punt, aquesta vegada de pneumàtics. Segons l'alcalde del municipi, Marc Puigtió, les acumulacions d'aquesta mena de materials a la natura provoquen perjudicis al medi ambient i importants costos per part de l'administració per retirar-los i portar-los a la planta de reciclatge adient.

L'abocament indegut més recent a la part posterior de l'antic bingo de l'N-II de Sant Julià de Ramis ha estat de pneumàtics, pels volts de la setmana passada. Pel que fa a aquest tipus de producte, l'alcalde Marc Puigtió recorda que l'any passat ja se'n van detectar dos a aquesta localització, sota la sospita que es tracti de la mateixa empresa. El passat 20 d'agost van trobar un abocament de calç la gestió del qual va comportar una despesa de 3.600 euros per part de l'Ajuntament. Els Mossos estan investigant el cas que es manté obert amb la reiteració de més episodis. Pel que fa al correcte abocament de pneumàtics, el batlle apunta que els costos són d'entre 300 i 400 euros cada vegada.

Mesures d'actuació

Puigtió considera que el punt d'abocament està situat a una zona amagada de fàcil accés amb sortida cap a Girona, fet que pot impulsar certes empreses a abocar allà els materials i així estalviar-se els costos de gestió. El batlle explica que s'ha sol·licitat el pressupost per instal·lar càmeres de vigilància, s'han col·locat pedres per evitar el pas de camions i s'han dissenyat cartells on s'informa que les sancions per abocaments incontrolats d'aquesta categoria poden arribar als 60.000 euros.