Una alumna de l'institut Montgrí, de Torroella de Montgrí, ha guanyat el tercer premi de treballs de recerca del Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia, adscrit a la Universitat de Barcelona. Es tracta de Maria Dalfó, que ha guanyat el tercer premi, dotat de 1.000 euros, amb un treball que planteja la pregunta següent: «Podem observar el firmament amb una mirada clàssica?».

Els guardons dels XII Premis Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Batxillerat del curs 2017-18 es van entregar la setmana passada, tot coincidint amb l'acte inaugural d'aquest curs. El primer premi, que va guanyar un estudiant de Gironella (Berga), Oriol Segura, tenia una dotació de 4.000 euros i de 2.000 pel que fa al segon, que va rebre una noia d'Alcanar, Agnès Camatxo.

El treball de recerca de l'alumna de Torroella de Montgrí estudia les constel·lacions de l'hemisferi nord, tot buscant i explicant el mite relacionat amb aquestes, a partir de la relació entre les constel·lacions i la mitologia grecoromana.

En la part pràctica del treball, Maria Dalfó va dur a terme visites guiades durant l'estiu que li han permès transmetre tots els coneixements que ha anat adquirint durant la seva realització. El jurat va valorar l'aplicació pràctica del projecte, l'originalitat, la utilització de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i l'aposta pel patrimoni immaterial.

La XII edició dels Premis Treball de Recerca en Turisme, Hoteleria i Gastronomia de Batxillerat de la Fundació Gaspar Espuña-CETT ha rebut 51 candidatures, de les quals 9 varen resultar finalistes. El jurat, format per diversos experts, va valorar positivament l'alta qualitat de tots els treballs finalistes d'aquesta convocatòria -segons es va informar mitjançant un comunicat.