Cinquanta-set equips de sis ciclistes participaran dissabte a la cursa solidària de BTT que organitza la Fundació Oncolliga Girona a la Vall de Llémena i que va haver de ser aplaçada perquè untemporal va malmetre part del recorregut. Els diners recollits amb els donatius dels equips es destinaran al programa d'Estètica Oncològica Integral que l'Oncolliga ha posat en marxa per ajudar els pacients de càncer a minimitzar els efectes secundaris que els tractaments oncològics provoquen en la pell i les mucoses.

L'ajornament de la prova, inicialment prevista per al 20 d'octubre, ha provocat que quatre dels seixanta-un equips inscrits inicialment s'hagin donat de baixa, de manera que finalment prendran la sortida cinquanta-set.

Per inscriure's, els equips han de fer un donatiu mínim de 500 euros a Oncolliga. Després de dos anys recollint fons per millorar el servei de llar-residència que l'Oncolliga ofereix als malalts oncològics de Girona i els seus familiars, en aquesta tercera edició els donatius es destinaran a finançar el nou servei d'Estètica Oncològica Integral, del qual ja s'han beneficiat una trentena de pacients des de la seva posada en marxa, el mes de maig passat.

El programa, que de moment està implementat a Girona i Olot, ofereix als pacients un total de sis sessions (una al mes) totalment individualitzades i gratuïtes. L'objectiu de l'Oncolliga és poder estendre el servei a altres punts de les comarques gironines a través de convenis amb hospitals comarcals.

Dos recorreguts

La participació de la prova és en equips de sis ciclistes, dels quals sempre n'hi ha d'haver dos en ruta. El centre neuràlgic de la cursa està situat a la localitat de Sant Gregori, que acull la sortida i l'arribada, i els equips poden optar entre dos recorreguts de 200 km o 150 km que transcorren íntegrament per la Vall de Llémena.

Uns 150 voluntaris seran els encarregats de la logística i d'assistir els corredors en els punts d'avituallament.

L'itinerari no estarà senyalitzat i els diferents equips hauran de seguir el recorregut mitjançant el sistema GPS.