08 de novembre de 2018
08.11.2018
Diari de Girona

Un quart servei del Trueta comença a fer cirurgia robòtica

Els professionals d'Otorinolaringologia han fet les primeres intervencions amb el robot Da Vinci per extirpar tumors. Cirurgia General, Urologia i Ginecologia ja fa mesos que hi treballen

08.11.2018 | 00:29
Una operació de cirurgia robòtica al Trueta.

El Servei d'Otorinolaringologia de l'hospital Josep Trueta de Girona ha començat a fer intervencions amb cirurgia robòtica, un abordatge quirúrgic que augmenta la precisió i el control dels moviments. Professionals de l'hospital gironí van començar a operar dilluns amb el robot Da Vinci Xi per extirpar dos tumors, un a la base de la llengua i un altre d'orofaringi. Les dues operacions van ser un èxit.

Les intervencions van anar a càrrec dels doctors Marc Tobed, Antoni Borés i Jordi Lluansí, que van comptar també amb el suport del doctor David Virós de l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, juntament amb l'equip d'anestesiologia i infermeria.

Amb la incorporació d'Otorinolaringologia, ja són quatre els serveis de l'hospital Trueta que estan operant amb el robot quirúrgic Da Vinci.

Els primers a treballar amb aquest nou abordatge quirúrgic, que comporta grans avantatges en termes de precisió i permet l'accés a anatomies complicades, van ser Cirurgia General, Urologia i Ginecologia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook