L'Ajuntament de Sant Joan les Fonts ha aprovat un protocol de prevenció i actuació contra les agressions sexistes. L'aprovació va tenir lloc en el darrer ple i va comptar amb els vots a favor dels regidors del PDeCAT i de la CUP.

Segons va explicar en el ple el regidor Josep Roca (PDeCAT), el protocol pretén, d'una banda, sensibilitzar i donar resposta a la ciutadania davant de les possibles agressions sexistes que poden donar-se en el context de les festes i de l'oci i d'una altra banda posar en coneixement dels diferents agents implicats en l'organització i el desenvolupament dels esdeveniments festius els mecanismes per lluitar contra aquest tipus d'actituds.

Segons va explicar, el protocol destaca que cal prevenir el fet que en les festes augmenta el consum d'alcohol i d'altres drogues. La consegüent alteració dels sentits -segons el protocol- pot provocar conductes sexistes i discriminatòries.

Així doncs, els objectius del protocol són la sensibilització contra actituds sexistes, crear consciència i establir criteris d'actuació, entre d'altres.

El protocol s'estrenarà per la Festa del Roser, programada entre el 4 i el 5 de maig d'enguany. Abans, l'Ajuntament farà diverses sessions informatives amb les comissions de festes encarregades de l'organització dels esdeveniments.

El protocol es podrà consultar al web de l'Ajuntament. A més, l'Ajuntament editarà tríptics i material informatiu que repartirà en els actes de les festes de Sant Joan les Fonts, la Canya i Begudà.

En el mateix ple, l'Ajuntament va aprovar fer efectiva la municipalització del servei d'aigua potable el segon trimestre d'enguany.