La Coordinadora SOS Menjadors Escolars Públics, de la qual formen part o donen suport diverses organitzacions i associacions de mares i pares d'alumnes gironines, ha organitzat per aquest dissabte al matí una concentració reivindicativa davant el Parlament per defensar «una llei de temps de migdia als centres educatius de titularitat pública».

L'acció s'emmarca en una sèrie d'iniciatives que la coordinadora promou des de fa mesos en defensa del dret de les famílies a autogestionar el servei de menjador, sobretot des que el Departament d'Educació va fer públic l'esborrany del futur decret. Aquest havia d'entrar en funcionament el curs vinent, però la tramitació s'ha frenat a l'espera del resultat d'un debat obert per la Conselleria.

Parlaments, música, tallers i recollida de propostes

La concentració d'aquest 19 de gener s'ha convocat entre les 11 del matí i les 2 del migdia. A les 12 estan previstos parlaments de la Coordinadora SOS Menjadors, representants d'associacions de famílies i AMPAs, de sindicats de docents, de grups parlamentaris, el Departament d'Educació, del Moviment per la Sobirania Alimentària i del sector de treballadors del lleure.

Abans, a les 11, la trobada s'obrirà amb els tabalers "Els fumets de la Sagrera", de l'AMPA de l'escola barcelonina El Segrer. Al llarg del matí es realitzarà un taller d'il·lustració de plats de paper on infants, famílies, i tothom que vulgui podrà expressar la seva opinió sobre el temps del migdia i els menjadors escolars.

Des de desembre, la Coordinadora SOS Menjadors ha mantingut trobades amb els grups parlamentaris de la CUP, Catalunya En Comú Podem, Ciutadans, PSC, ERC, Junts per Catalunya i PP. El 17 de desembre, l'entitat va celebrar una primera reunió amb el Departament d'Educació, en la qual el conseller, Josep Bargalló, va anunciar l'obertura d'un procés participatiu.