El regidor de Ciutadans agredit aquest dissabte a Torroella de Montgrí amb una llauna ja ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra. Sergio Atalaya, portaveu de la formació a Blanes, va posar els fets en coneixement de la policia dissabte al vespre a la comissaria de Figueres després d'haver passat per un centre mèdic. Ara els Mossos investiguen el cas i busquen el responsable d'haver llançat la llauna contra Atalaya, que estava participant en un acte de Ciutadans, en el qual hi havia el portaveu del partit, Carlos Carrizosa, i on hi havia congregades una vintena de persones.

Tot plegat es va produir a quarts d'onze del matí, després de moments de tensió quan els manifestants intentaven impedir a la formació taronja que avancés per un carrer. Els Mossos van haver de separar els manifestants dels representants de Ciutadans.

El portaveu de Cs a Blanes va resultar ferit a la cara, concretament al nas, pel llançament d'una llauna quan el portaveu parlamentari del partit, Carlos Carrizosa, arribava a la plaça escortat pels Mossos i acompanyat d'altres membres del partit per tal de respondre a les preguntes dels mitjans.

D'altra banda, la formació va presentar un recurs contenciós administratiu a l'Ajuntament de Torroella per no donar permís per muntar un punt d'informació.

Condemna dels fets

Arran dels fets, tant el president de Cs, Albert Rivera, com el seu portaveu van expressar la seva repulsió cap a l'agressió, i Carrizosa va acusar el president Sánchez de «mirar cap a un altre costat».

La Subdelegació del Govern espanyol a Girona va condemnar ahir els fets a través d'un comunicat, en el qual va expressar la seva «repulsa cap a un fet d'aquesta naturalesa». Així mateix va subratllar la «necessitat que tots els actors polítics tinguin present que és necessària una actitud modèlica per mantenir la plena concòrdia».