L'Ajuntament d'Olotha de respondre la instància que demana permís per tornar a fer una cursa de braus a la plaça de toros d'Olot. La sol·licitud va ser entrada el 17 de gener i la resposta ha d'estar feta en el termini d'unes dues setmanes.

El regidor de Cultura, Josep Berga, ha exposat que l'Ajuntament escollirà molt bé les paraules. El motiu de l'estudi destinat a donar una negativa clara i segura és que les entitats que van presentar la instància van plantejar que estudiarien accions legals si l'Ajuntament d'Olot intenta impedir la festa.

Des del primer dia, Josep Berga ha sostingut que la resposta a la instància serà negativa. «Fa molts anys Olot es va declarar ciutat antitaurina i per tant no permetem els espectacles relacionats amb animals», ha argumentat.

Una plaça en bon estat

Segons van explicar els representants de les entitats que demanen la celebració d'una cursa de braus a Olot, la ciutat disposa d'una de les millors i més ben conservades places de toros de Catalunya. A més de la plaça, Olot té torero. El jove olotí Abel Robles és una figura consolidada en el panorama de la tauromàquia internacional

El dia de l'exposició de motius, Robles va valorar que si bé enguany torejarà a Madrid i a Mèxic, el seu desig és torejar a Olot.

L'esperança de les entitats està fonamentada en 3 sentències que han donat la raó als organitzadors de curses de toros. La primera és la del Tribunal Constitucional que anul·la la prohibició de fer toros a Catalunya, la segona és d'un jutjat qua anul·la la prohibició de fer toros de l'Ajuntament de Villena i la tercera és contra la llei de toros balear.