24 de febrer de 2019
24.02.2019
Diari de Girona

La CUP demana que mossèn Tomàs es declari persona «non grata» a Arbúcies

?La formació ha recollit signatures que entrarà al registre municipal perquè es discuteixi al ple

23.02.2019 | 23:34
La CUP demana que mossèn Tomàs es declari persona «non grata» a Arbúcies

La CUP d'Arbúcies ha demanat que es declari mossèn Tomàs persona non grata al municipi, després de destapar-se els abusos sexuals que presumptament hauria comès, en la seva etapa a la parròquia de Vilobí d'Onyar (Selva) i a alumnes del Col·legi Bell-lloc de Girona.

La formació ha recollit signatures per reforçar la petició, que ha fet efectiva entrant-la al registre de l'Ajuntament aquest divendres. Ara ha de ser el ple del consistori qui decideixi si vol o no tirar endavant la proposta de la CUP, que també ha denunciat l'actitud de l'actual mossèn de la localitat, que va amenaçar un periodista quan va demanar-li l'opinió sobre els fets relacionats amb el presumpte abusador. Mossèn Tomàs ha viscut fins fa poc en una casa de repòs d'Arbúcies, des de fa vint anys, quan va deixar la parròquia de Vilobí d'Onyar.

La proposta de la CUP ja es va posar sobre la taula al ple de Vilobí el 6 de febrer. Aleshores, l'equip de govern va descartar convocar un ple extraordinari per debatre si declaraven persona non grata l'exrector del municipi. L'alcaldessa, Cristina Mundet, assenyalava que no volen que «aquest tema es converteixi en un xou mediàtic» i, per això, de moment, deixen en un calaix la mesura. La batllessa concretava que el govern municipal vol «prioritzar el suport i acompanyament de les víctimes» perquè aquestes «facin el seu manifest o denúncia amb la màxima tranquil·litat» davant de la comissió d'investigació que ha obert el Bisbat de Girona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook