El gegant del porc i del xai ha ballat a la plaça rector Ferrer, davant de la façana de Sant Esteve, per celebrar la festa de l'embotit de la Garrotxa que durant tot el dia ha dut milers d'amants dels sabors produïts per l'elaboració tradicional a Olot.

Hi ha hagut degustacions de plats condimentats amb paciència artesana a l'espai tast, al capdamunt del Firal. A més dels plats explicats i i treballats pel cuiner Pep Nogué, han tingut lloc tallers d'embotir botifarres a càrrec de l'artesà, Jordi Vilarrasa.

Un dels espais de la Fira de l'embotit amb mes èxit ha estat el titulat «un dia a pagès. En un recinte situat al Firal Petit, un pagès amb barretina i faixa ha rebut centenars de nens i nenes que han pogut jugar entre les bales de palla enmig de conills i gallines, pujar al seient d'un tractor o muntar sobre el lloc d'un ase.

La fira d'enguany ha estat la del xoriç de Galícia i del formatge de tetilla, els quals eren els productes convidats. Com a complement dels menjars, durant tota la fira, hi ha hagut actuacions d'un grup de dansa gallec.

Entre tastos i balls, la gent ha tingut temps de visitar les desenes de parades que s'alineaven sota els plàtans del Firal. Molts han aprofitat per comprar productes amb denominació d'origen.