L'Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (Acaps) a Girona busca famílies acollidores per a infants Associació Catalana d'Amics del Poble Sahrauí (Acaps) sahrauís, d'entre 10 i 12 anys, durant els mesos de juliol i agost. Per explicar el projecte «Vacances en pau», aquest dissabte l'entitat muntarà taules informatives a Girona, Banyoles, Sant Hilari Sacalm, Santa Coloma de Farners, Cassà de la Selva, Torroella de Montgrí, Palafrugell i Olot.

En aquests punts informatius, integrants d'Acaps explicaran la situació que es viu als camps de refugiats del Tindouf, situats al desert algerià, uns assentaments que depenen de l'ajuda internacional. L'associació detalla que el poble sahrauí viu dividit des del 1975, una part del qual es troba en aquests camps de refugiats i una altra al Sàhara Occidental, ocupat pel Marroc.

Revisió mèdica

Les colònies que Acaps organitza cada estiu, i per a les quals busca famílies gironines acollidores, allunyen els infants de la duresa climatològica del desert durant el juliol i l'agost, quan s'assoleixen temperatures de 50 graus a l'ombra. La possibilitat d'entrar en contacte amb una altra cultura i un idioma diferent, a més de sotmetre's a una revisió mèdica completa, són els objectius principals del programa.