Els Bombers de Girona denuncien que el parc està sota mínims i per això, han elaborat un vídeo casolà de crítica a la situació actual. En aquestes imatges, ahir destacaven que el parc s'havia quedat amb només cinc efectius per l'àrea urbana de Girona. Una situació que es repeteix sovint en aquestes instal·lacions segons el col·lectiu.

Els bombers del parc de la ciutat de Girona compten amb un perfil de Twitter on denuncien i fan reclamacions sobre la seva situació laboral i ahir van penjar un vídeo, que sota el lema «Qüestió d'ous», explica el que s'ha viscut aquest matí al parc.

A les imatges, una veu en off explica que ahir quan van entrar a la guàrdia eren set bombers però que dos dels efectius van haver d'atendre d'altres demandes, un ha anat al parc de Santa Coloma i l'altre, a fer serveis de la Regió.

Per mostrar que s'havien quedat sota mínims, amb cinc bombers. Al vídeo es pot veure com esclafen dos dels set ous i al final la veu en off assegura que la situació amb la que se'ls deia és «qüestió d'ous».

El parc de Bombers de Girona segons denuncien el col·lectiu i els sindicats sovint es queda per sota mínims i això suposa deixar la ciutadania «en pilotes» davant les situacions d'emergència», destacaven aquesta setmana els Bombers d'aquest parc al seu Twitter. El mínim del parc de Girona és de sis bombers.

Des del mes de desembre, els Bombers han deixat de fer hores extra per mostrar la falta d'efectius i això s'ha traduït en molts parcs sota mínims i alguns fins i tot han hagut de tancar. El de Girona per tant, no n'ha estat una excepció.

Els Bombers professoinals reclamen millores tant de personal com de material. Aquesta setmana el Departament d'Interior els va fer una proposta, que segons van informar-los, asseguren fonts sindicals, tindria el suport del Departament d'Economia i, per tant, pressupost.

Com va passar el mes passat, aquesta proposta es portarà a votació en assemblees i en cas que prosperi, el col·lectiu deixarà la vaga d'hores extraordinàries. I, per tant, s'intentaria començar a tornar a la normalitat als parcs de bombers que hi ha repartits per tota la Regió d'Emergències de Girona, de moment tot està obert.