Exceltur ha demanat un «Pla Renove» per transformar a curt termini molts de les destinacions turístiques pioneres de sol i platja com les illes Balears, Canàries, la Costa Brava o la del Sol amb l'objectiu de valorar l'oferta i atreure visitants de més poder adquisitiu.

«El sol i la platja no passaran de moda, però necessitem altres entorns, una altra escenografia, enriquir l'experiència i tenir un plus respecte a altres destinacions», ha assenyalat el vicepresident executiu d'Exceltur, José Luis Zoreda.

En un context marcat per la desacceleració que travessa el turisme a Espanya i la recuperació de països competidors, Zoreda ha assenyalat que és fonamental una gran aposta de país que conjugui el lideratge de l'administració autonòmica, local i central.

«El repte a curt termini és valorar la nostra oferta perquè pugui regenerar-se, enriquir-se i atreure turistes que deixin més diners», ha indicat Zoreda.

Per això, ha advocat per construir experiències entorn d'un nou sol i platja que reforci la posició d'Espanya respecte a altres països competidors i posi en valor la seguretat, la sanitat o les infraestructures del país.

Davant l'escassetat dels recursos públics per a dur a terme aquest tipus de programes, creu que el «Pla Renove» hauria d'anar acompanyat d'incentius, estímuls i facilitats creditícies perquè la inversió del sector privat es converteixi en la «locomotora» de la transformació.