Els pacients oncològics tractats per l'ICO Girona a l'ICO Gironahospital Josep Trueta podran disposar a partir d'aquest mes d'un joc d'auriculars gratuït gràcies a la col·laboració de l'empresa DCU Tecnologic amb la Fundació Oncolliga Girona.

Representants de la companyia i de l'entitat han fet entrega aquest dijous als responsables de l'ICO d'un primer centenar d'unitats, que es distribuiran com a obsequi entre els pacients que així ho desitgin, amb l'objectiu de fer la seva estada al centre hospitalari més amena.

Les infermeres seran les encarregades d'oferir-los als pacients oncològics, tant als tractats a l'Hospital de Dia com als ingressats a la planta d'hospitalització.

DCU Tecnologic és una empresa gironina dedicada a la producció i distribució nacional i internacional de productes tecnològics relacionats amb el cablejat i la connectivitat. Dirigida per Joan Bertrana i la seva filla Anna, la companyia ha decidit donar a l'Oncolliga part dels beneficis obtinguts per les vendes de determinats productes en grans superfícies i botigues d'electrònica i informàtica com per exemple Electrònica BF o Bon Preu.

La marca ha decidit incloure en aquesta iniciativa els seus articles més venuts, que majoritàriament són accessoris per a smartphones i tablets (carregadors; bateries externes; connexions USB Tipus C, MFI i Micro USB; i auriculars i altaveus Bluetooth). Les referències solidàries de DCU estan marcades amb el segell d'Oncolliga.

Fruit d'aquesta col·laboració va néixer també la iniciativa de regalar auriculars als pacients oncològics tractats per ICO Girona.