12 de abril de 2019
12.04.2019
Diari de Girona

L'Ajuntament d'Olot tapa «La Càrrega» per ordre de la Junta Electoral

La previsió de l'equip de govern és tornar a mostrar el quadre passat el període de les eleccións

12.04.2019 | 01:02
«La Càrrega» d'Olot, tapada amb plàstics ahir al matí.

L'Ajuntament d'Olot ha tapat la reinterpretació del quadre La Càrrega de la façana de la casa consistorial i el cartell explicatiu que té al costat. Segons ha explicat l'alcalde, Josep Maria Corominas, l'han tapada amb un plàstic negre per decisió de la Junta Electoral. Una decisió que deriva d'una petició del partit Ciutadans.

L'Ajuntament esperava una resposta de la Junta Electoral a l'aclariment que li va enviar el divendres, dia 6 d'abril. Al final, la resposta els va arribar ahir i l'Ajuntament, tal com havia anunciat, va retirar el quadre però no tota la infraestructura. «Perquè continuem pensant que la ciutat d'Olot celebra el centenari del quadre», ha apuntat l'alcalde.

Ha explicat que l'Ajuntament no està d'acord amb la decisió de la Junta Electoral. «No té res a veure amb les eleccions i no farà votar la gent ni més a la dreta ni més a l'esquerra», ha considerat.

Corominas ha indicat que si l'entitat que organitza les reinterpretacions de La Càrrega, l'Assemblea d'Artistes de la Garrotxa, ho vol quan acabi el període electoral podran continuar amb l'exposició de les seves versions del quadre a la façana de l'ajuntament. Les reinterpretacions de La Càrrega han generat polèmiques d'àmbit estatal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook