13 de abril de 2019
13.04.2019
Diari de Girona

La Setmana Santa porta a la Costa Brava ocupacions d'entre el 70% i el 80%

La Federació d'Hostaleria preveu una ocupació del 80% a la ciutat de Girona i rodalies. Al litoral, les xifres seran superiors a l'any passat

13.04.2019 | 00:51
La Setmana Santa porta a la Costa Brava ocupacions d'entre el 70% i el 80%

Bones previsions d'ocupació a les comarques gironines per aquesta Setmana Santa. La Federació d'Hostaleria de les Comarques de Girona preveu una ocupació de fins al 80% a la Costa Brava centre aquesta Setmana Santa. A la Costa Brava sud el sector espera una ocupació del 78% i d'un 67% a l'Alt Empordà.

A Girona ciutat i rodalies, es preveu una ocupació del 80%. Pel que fa a les comarques d'interior i de muntanya, s'espera un 75% d'ocupació a la Garrotxa, un 69% al Ripollès, un 63% a la Selva interior i un 51% a la Cerdanya. La majoria dels establiments turístics obriran a partir de dijous. Per això, l'ocupació hotelera es concentrarà des d'aquest dia i fins al dilluns 22 d'abril. Tot plegat significa una ocupació similar a la de l'any passat, sobretot a les zones de muntanya, interior i Girona. A la costa, en canvi, s'espera que sigui una mica més alta.

L'ens calcula que el turisme serà eminentment familiar i que un 71% dels visitants seran catalans i de la resta de l'Estat.

Les dades revelen que el visitant optarà més per destins de costa i de ciutat que la muntanya perquè aquest any la Setmana Santa ha caigut més tard.

Els turistes visitaran tres dies de mitjana les zones costaneres i dos, les de muntanya, interior i la ciutat de Girona. El dia que es preveu una major entrada de visitants serà el divendres 19 d'abril.

Pel que fa al perfil dels turistes, el sector preveu que siguin estades eminentment familiars, parelles de mitjana edat i participants del torneig internacional de futbol base MIC. Sobre la seva procedència, un 51% seran catalans i un 20% de la resta de l'estat espanyol. D'altra banda, s'espera un 29% de turistes de països de la Unió Europea com França, el Regne Unit i Alemanya.

La majoria de contractacions, el 60%, s'han fet directament amb els establiments, mentre que el 40% restant ho ha fet a través de touroperadors o plataformes de reserva per Internet. Els preus també s'han mantingut força estables. El 75% dels establiments enquestats han assegurat no haver apujat els preus de les habitacions. El 25% restant, ho han fet en un 2%.

Pel que fa a la restauració, els establiments de la demarcació preveuen una ocupació del 70%. El divendres a la nit, dissabte al migdia i a la nit i diumenge al migdia són els dies que esperen més afluència de clients.

Últims dies d'esquí

Durant aquestes vacances, les pistes d'esquí continuen oferint servei. La Molina, Port Ainé i Vallter 2000 ofereixen en conjunt 65 quilòmetres de pistes obertes, amb gruixos que arriben fins als 120 cm de neu pols. Vall de Núria comptarà amb un gran ventall de propostes lúdiques, com el Parc Lúdic, el Cau de la Marmota o excursions amb raquetes de neu.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit