Els líders dels principals partits polítics van condemnar a través de les xarxes socials l'assassinat. El president del Govern i candidat socialista a la reelecció, Pedro Sánchez, va afirmar en el seu compte de Twitter que «Espanya no serà un país just fins que no acabem amb la violència de gènere».

«La violència masclista no cessa i no podem permetre-ho», va escriure Sánchez, a l'hora que va expressar el seu suport a la família de la víctima.

El líder de Podem i candidat a la presidència del Govern per aquesta formació, Pablo Iglesias, va expressar la seva repulsa per l'assassinat i per dos casos que investiga la Policia: «Una brutal agressió sexual a Barcelona. Una dona assassinada a Olot. Tres homes detinguts per una violació múltiple a Pamplona. Mai més».

En el seu tuit, Iglesias va afirmar que «podem evitar-ho amb recursos i polítiques públiques que serveixin de veritat per detenir les violències masclistes».

La cap de llista de Ciutadans per Barcelona, Inés Arrimadas, també va condemnar el «terrible» crim d'Olot a través d'un missatge en el seu compte de Twitter, on va assegurar que no es farà «ni un pas enrere en la lluita contra la violència masclista».

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va afirmar en aquesta xarxa social que segueixen «pendents de la investigació», a l'hora que va reclamar «unitat, coordinació i fermesa» en la lluita contra la «xacra» de la violència masclista.

La ministra del govern espanyol i cap de llista del PSC per Barcelona al 28-A, Meritxell Batet, també es va afegir al rebuig a l'assassinat.

Batet va lamentar que la víctima «ha mort pel sol fet de ser dona» i va reclamar que «no es banalitzin» aquestes qüestions, que van entrar en campanya electoral. La candidata socialista va reclamar que es faci una «aposta» pel pacte contra la violència de gènere en què s'involucrin les administracions i tots els poders públics de l'Estat.

Institut Català de les Dones

El Govern de la Generalitat va condemnar el feminicidi de la dona veïna d'Olot.

Paral·lelament, la presidenta de l'ICD, Núria Balada, va dir que el Govern està compromès a «eradicar les violències masclistes» i millorar els mecanismes de prevenció, sensibilització, detecció, atenció i recuperació de les dones i nens. Balada va dir que cal treballar de forma «unitària, coordinada i contundent» contra el que permet que la violència contra les dones segueixi sent una realitat. Diversos ajuntaments i formacions polítiques de la Garrotxa també van expressar el seu rebuig per l'assassinat masclista. El consistori d'Olot va decretar tres dies de dol i va expressar el seu suport «als familiars de la víctima i la condemna més enèrgica als fets». També es van suspendre diversos actes relacionats amb el ball del Xai Be, entre ells tots els actes de la Festa del Roser del barri de les Fonts.