Els actes commemoratius del 125 aniversari del Centre Obrer d'Olot començaran dissabte i s'allargaran durant tot el mes de juny. La major part dels actes tindran lloc a l'espai Núria Social, que durant un temps va ser la seu del Centre Obrer.

Els actes de dissabte consistiran en la presentació de l'Himne del Riego en català i l'exposició Els altres olotins.

Després, en altres dies, faran tres conferències-col·loquis que tractaran la condició dels obrers d'ara. Per exemple l'aparició del concepte classe mitja i les noves formes d'explotació. També parlaran de l'associacionisme popular d'ara i i dels espais autogestionats. A més, han programat la presentació del llibre Centre Obrer d'Olot.

Els actes es tancaran el 28 de juny amb una revetlla de Sant Pere similar a les que organitzava el Centre Obrer en els seus bons temps.

Fundat el 1894, el Centre Obrer tenia la funció d'organitzar el lleure i donar els ensenyaments que podia als obrers del seu temps. Tenien coral, cafè, teatre i escola nocturna. A partir del 1919, arran de la vaga de les 8 hores es va polititzar. En els anys 20 i 30, aglutinava la quasi totalitat dels obrers en un bon ambient encara recordat. Va ser clausurat després de la Guerra Civil.