Marc Boix Bruguera ha estat nomenat ambaixador de la ciutat d'Olot aquest dijous a la tarda. L'alcalde, Pep Berga, li va fer entrega de la insígnia de la ciutat després de la seva signatura en el Llibre d'Honor. Pep Berga li va agrair que hagi acceptat aquest reconeixement, així com la tasca que realitza des de l'ONG Health Us Nepal, amb seu a Olot.

Entre Catalunya i el Nepal

Boix va néixer a Takla, a l'extrem nord-oest del Nepal, al mig de la serralada de l'Himalàia, i va ser adoptat als 6 anys pels gironins Ramon Boix i Rosa Maria Bruguera. Ja des de petit tenia clar que volia tornar al Nepal i recuperar la seva família, llengua i vivències. Va estudiar Medecina a la Universitat de Barcelona i aprofitava els períodes de vacances per viatjar al Nepal, aplicar els seus coneixements i prendre consciència de les necessitats sanitàries del país.

El juliol de 2017 va decidir emprendre el projecte de construir un centre d'assistència primària i una farmàcia a la capital de la regió. Amb els seus estalvis i ajuts, va crear l'ONG Health Us Nepal.

Actualment, amb l'ajut de persones de la regió, dona assistència mèdica gratuïta tant a Simikot com a les poblacions disperses. També continua treballant en nous projectes gràcies a l'ONG, que ja aplega un centenar de socis i molts donants puntuals. L'objectiu a mitjà termini és la construcció d'un hospital a Simikot, on actualment només n'hi ha un, públic, molt precari i amb un sol metge.

Amb aquest nomenament, Olot té un total de 23 ambaixadors. El 14 de juny de l'any 2012, mossèn Joan Soler va ser la primera persona que va rebre aquesta distinció.