L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i el Consorci del Ter han signat un nou conveni de custòdia fluvial amb l'objectiu de protegir i preservar diverses zones del riu Ter, dins dels termes municipals de Bescanó, Sant Gregori i Sant Julià de Llor i Bonmatí.

El director de l'Agència, Lluís Ridao, i el president del Consorci del Ter, Joaquim Roca, acompanyat pel director territorial de Territori i Sostenibilitat a Girona, Pere Saló, van presentar l'acord, que tindrà una vigència de quatre anys.

L'acord subscrit comprèn accions i mesures en un tram d'uns 10 quilòmetres del riu Ter, concretament del sector que va des del pont de Bonmatí-Vilanna fins a la confluència amb el riu Llémena. Es col·laborarà, per tant, de manera conjunta entre les dues entitats en mesures de protecció, difusió, sensibilització i educació ambiental sobre un total de 86 hectàrees amb l'objectiu de protegir-les i preservar-les.

Es pretén la recuperació, gestió i conservació dels valors naturals, culturals i paisatgístics relacionats amb els entorns de les ribes del Ter entre els municipis de Bescanó, Sant Gregori i Sant Julià de Llor i Bonmatí.

Recentment, l'ACA ha atorgat una subvenció de 100.000 ? en el marc de la convocatòria d'ajuts per a la restauració en règim de custòdia fluvial. Aquest ajut es destinarà per a la recuperació de la connectivitat fluvial en el riu Ter al voltant de la resclosa de la Pilastra, una actuació pressupostada en prop de 151.000 euros.